Левзея-Хранителни добавки с Екдистерон (Ecdysterone)

Левзея набира скорост през последните месеци, поради масираната реклама. Но Leuzea е добре позната на всички сериозни спортисти от дълги години назад. Маралов корен е също продукт който съдържа активната съставка. Повечето от хранителните добавки, които се предлагат на Българския пазар са комбинация от билки, в които присъства и Ecdysteron, но не е само чист екстракт. За жалост съдържанието на Екдистерон е в тези хранителни добавки е доста малко и затова не се чувстват като толкова ефективни, колкото са очакванията на трениращите. Въпреки че хранителните добавки са от категорията на така наречените билки адаптогени, които повишават устойчивостта на организма към стрес и натоварвания, те не отговарят на очакванията на спортистите. Защо се получава така. На първо място бих посочил причината, че тези хранителни добавки се използват след стероиден цикъл и атлетите очакват тези билки да заместят стероидите. Е няма как да стане това, въпреки че рекламата на тези хранителни добавки е за по-безопасна и здравословна алтернатива на обикновените стероиди .Анаболните агенти, намиращи се в основата на хранителни добавки с Cyanotis Arachnoidea (Бета екдистерон), помагат за увеличаване размера на мускулите и подобряване на издръжливостта без нежелани странични ефекти, но не може, да се очаква ефекта и силата да е същия както при стероидите.


Как да избереме най-добрата хранителна добавка с екдистерон

Една от малкото качествени hranitelni dobavki с екдистерон, макар и присъстващ от скоро на пазара е Haya labs Ecdysterone 250mg.


В него съдържанието на екдистерон е не по малко от 200 мг в капсула, което в сравнение с другите хранителни добавки е значително по-високо.

Уидър бета екдистерон е много качествена хранителна добавка, която е наложила се с години на пазара. В тази хранителна добавка има и други ефективни съставки като 50 мг от чист диосгенин на капсула, но както сами виждате съдържанието на beta-ecdysterone в него е едва 25 мг на капсула, което е твърде недостатъчно!

Не искаме да звучи като реклама, защото продаваме доста хранителни добавки с екдистерон, но от към съдържание на растителни стероли, като бета екдистерон, само три-четири хранителни добавки заслужават внимание.


Това са Левзея МаксВемохерб екдистерон, Ecdysterone Haya labs и Ecdy-Sterones на Amix. Първите две хранителни добавки са с най-високо съдържание на екдистерон.

Левзея плюс на таблетки, е уникална хранителна добавка, използвал съм я дълго време, действа много добре при стрес и претоварване, и физическо и психическо. Левзея сафлоровидна е много ефективна хранителна добавка - адаптоген и за имунната система .Но като ефект който се търси , за покачване на мускулна маса и сила, съдържанието на екдистерон 15 мг на таблетка е твърде ниско!

Руски хранителни добавки с екдистерон


  • Хранителна добавка екдистерон атлетик - съдържа 20 милиграма екдистерон във всяка таблетка, с 98% високо активна субстанция
  • Екдистен има 5 милиграма екдистерон,
  • Анастан – 2,5 милиграма екдистерон

Повечето производители на екдистерон препоръчват прием на хранителни добавки съдържащи в дневна доза 60-100 милиграма, след хранене или преди тренировка, на няколко приема през деня. Обикновено 2-3, но ефективната дневна доза на хранителните добавки с екдистен, за сила и покачване на мускулна маса е 500 милиграма.

Коментари

Популярни публикации